BALIKESİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Başlıyor

      5. ve 12. sınıflar arasında eğitim veren okulların yanı sıra BİLSEM’lerde de düzenlenecek 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları 7 Mart – 3 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 
4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Başlıyor

    4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında yürütülen bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik açılmış destekleme programıdır. Bu destek programı ile; bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi,   bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi,  araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması,  gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesi amaçlanmaktadır. 

4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI KASAMINDA İLİMİZDE 134 KURUMUMUZ  BİLİM FUARI DÜZENLEYECEK

    TÜBİTAK Bilim Fuarlarının çıkış noktası okul ortamında okulun imkanlarını kullanarak bilim fuarı düzenlenmesidir. Diğer bir önemli nokta ise öğrencilerin çevrelerinde var olan malzeme ve kaynakları kullanarak proje geliştirmeleri ve sunmalarını sağlamaktır. Bu amaçlar doğrultusunda 2015-2016 eğitim öğretim yılı için ilimizde 134 kurumumuz, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarlarına başvuru yapmıştır.

    2016 çağrı döneminde Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında ilimizden yapılan 134 başvuru kabul edilmiştir. Geçtiğimiz yıl  ilimizde toplamda 38 Bilim Fuarı düzenlenmiş olup bu yıl ki sayı ile geçtiğimiz yılın 3 katından fazla fuar başvurusu yapılmıştır.

TÜBİTAK BİLİM FUARLARI 7 MART – 3 HAZİRAN 2016 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

     TÜBİTAK Bilim Fuarları 5. ve 12. Sınıflar arasında eğitim veren okulların yanı sıra BİLSEM’lerde de düzenlenecek fuar etkinlikleri 7 Mart – 3 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 30 Ocak 2016 son başvuru tarihli bu çağrı kapsamında başvuruda bulunan her okula 5.000 TL fuar desteği sağlanacaktır. Bu kapsamda ilimize sağlanacak hibe desteği toplamda 670.000,00 TL’dir.

     Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu başarıda emeği geçen tüm eğitim yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyor, fuar sürecinde de başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

Kasaplar Mahallesi Sındırgı Caddesi No 1/A Altıeylül / BALIKESİR - 0 266 277 10 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.