BALIKESİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarlarının İlki RKAL’de Açıldı

      4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında, 4-6 Mayıs 2015 tarihleri arasında sergilenecek olan ilk bilim fuarının açılışı Balıkesir Rahmi Kula Anadolu Lisesi’nde Valimiz Sayın Mustafa YAMAN, Karesi Kaymakamı Ahmet ERDOĞDU, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin AŞIK, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet CENGİZ, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan KONAKBAY, Şube Müdürleri Rabiye KAHRAMAN, Mesut SOLAK, İslam AKTEPE ve Sami GÜNNÜ, İşadamı Faruk KULA, Balıkesir Rahmi Kula Anadolu Lisesi Müdürü Sabri EREN, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 4 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 14.00’da  Rahmi Kula Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
4006 TÜBİTAK Bilim Fuarlarının İlki RKAL’de Açıldı

4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI KASAMINDA İLİMİZDE 38 OKUL PROJELERİNİ SERGİLEYECEK

      4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında yürütülen bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik açılmış destekleme programıdır. 2014-2015 eğitim öğretim yılında 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarlarına öğrencilerin çevrelerinde var olan malzeme ve kaynakları kullanarak proje geliştirmeleri ve sunmalarını sağlamak amacıyla başvuru yapmış ilimizdeki 38 okulun öğrencileri hazırladığı projelerini 4 Mayıs 2015- 4 Haziran 2015 tarihleri arasında az 1, en fazla 3 gün olacak şekilde sergileyecektir.

RAHMİ KULA ANADOLU LİSESİ BİLİM FUARINDA 32 FARKLI PROJE SERGİLENDİ

      2014-2015 eğitim öğretim yılında ilimizde düzenlenen ilk bilim fuarı olma özelliği taşıyan ve 24 öğretmen ile 80 öğrencinin görev aldığı Rahmi Kula Anadolu Lisesi bilim fuarında 32 farklı proje sergilendi. Sunumlar, poster, deney düzenekleri ve bilgisayar üzerinde yapıldı. Okul tanıtım stantları ile RKAL müzik grubunun da yer aldığı bilim fuarı, 4-6 Mayıs 2015 tarihleri arasında 3 gün boyunca bilimseverlerin ziyaretine açık olacaktır.

VALİMİZ SAYIN MUSTAFA YAMAN STANTLARI GEZEREK ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERDEN BİLGİ ALDI

       Valimiz Sayın Mustafa YAMAN ve beraberindekiler, 32 farklı projenin sergilendiği stantları tek tek gezerek öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı. Öğrenciler, poster, deney düzenekleri ve bilgisayar üzerinde yapılan sunumlarla projelerini tanıttılar.

        Rahmi Kula Anadolu Lisesi “Bilim Fuarı” 6 Mayıs 2015 tarihine kadar açık kalacaktır.

 

Rkal Bilim Şenliği

  Rkal Bilim Şenliği

Rkal Bilim Şenliği  Rkal Bilim Şenliği

Rkal Bilim Şenliği  Rkal Bilim Şenliği

Rkal Bilim Şenliği  Rkal Bilim Şenliği

Rkal Bilim Şenliği  Rkal Bilim Şenliği

Rkal Bilim Şenliği

 

Kasaplar Mahallesi Sındırgı Caddesi No 1/A Altıeylül / BALIKESİR - 0 266 277 10 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.