BALIKESİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Ayvalık´ta Yeni Bir Seminer ve Çalıştay Daha Başladı.

           10-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Açık Öğretim Ortaokulu ve Lisesi Uygulamaları” Semineri ile “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri” Çalıştayı 10 Ağustos 2015 Pazartesi günü Ayvalık Cunda Uygulama Otelinde başladı.
Ayvalık´ta Yeni Bir Seminer ve Çalıştay Daha Başladı.

     

 

       “Açık Öğretim Ortaokulu ve Lisesi Uygulamaları” Seminerinin açılışı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

 

“AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU VE LİSESİ UYGULAMALARI” SEMİNERİ BAŞLADI

         Hizmet İçi Eğitim Faaliyeti konusunda başlayan ve 81 ilden gelen Halk Eğitim Merkezi müdür, müdür yardımcıları ve öğretmenlerine yönelik 159 kişiden oluşan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü “Açık Öğretim Ortaokulu ve Lisesi Uygulamaları” Seminerine, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki BAŞYEMENİCİ,  İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf CENGİZ,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turhan DEMİRTAŞ, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Rabiye KAHRAMAN, Ferhan ŞAHİN, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN, Açık Öğretim Ortaokulu Müdürü ve Kurs Yöneticisi Salim YILDIZ, Eğitim Görevlileri Ayhan ALBAY, Gürsel YEŞİLOĞLU, İdris İNCİ, Mehmet Ali ARMUTCUOĞLU, Selman Doğan GÜNGÖR, Sibel ÇETİN’ın katılımıyla başladı

 

HALKIN BEKLENTİLERİNİ ÖZVERİYLE GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ

 

       Açık Öğretim Ortaokulu Müdürü ve Kurs Yöneticisi Salim YILDIZ seminerin hayırlı ve uğurlu geçmesi temennisiyle başladığı konuşmalarında, “ Kendini yenilemeyen yok olup gidiyor. Bizim okullarımız çok değişken ve çok hızlı ve kendini yeniliyor. Toplumumuzda çok sayıda ortaokul mezunu olmayan vatandaşımız var. Her yıl ihtiyaca göre yeniliklerle çalışmalarımıza devam ettik. Yapacak daha çok işimiz var. İhtiyaçlarımızı ve halkın beklentilerini biliyor bunları özveriyle gidermeye çalışıyoruz. 5 gün sürecek yoğun bir seminer dönemi geçireceğiz.” sözlerine yer vermesinin ardından Hz. Muhammed’in, “Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır.” hadisini örnek göstererek başarı dilekleriyle konuşmasını tamamladı.

AÇIK ÖĞRETİM UYGULAMALARI ÇEŞİTLİ NEDENLERLE OKUYAMAMIŞ KİŞİLERE EĞİTİM HAYATLARINI TAMAMLAMA İMKANI SAĞLIYOR

       İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf CENGİZ, katılımcıları sevgi ve saygıyla selamlamasının ardından başladığı konuşmalarını Cunda Uygulama Oteli’nin Bakanlığımızın yaptığı seminerlere ev sahipliği yapan tek uygulama oteli olduğunu ve bu durumdan son derece mutlu olduklarını belirterek Bakanlık yetkilerine teşekkür etti.

      “Açık Öğretim uygulamaları Türkiye’de bir devrim niteliğinde şeklinde değerlendirebiliriz. Açık Öğretim Fakülteleri ve Lisesinin, eğitim teknolojilerinin fikir babası olan rahmetli Prof. Dr. Cevat ALKAN hocamızı  rahmetle anıyorum. Açık Öğretim Ortaokulu, Lisesi ve fakültelerini bir anlamda çeşitli nedenlerle okuyamamış, eğitim dışına itilmiş kişilere eğitim kapısı açması ve eğitim hayatlarını tamamlama imkanı sağlaması bakımından çok olumlu ve güzel bir girişim olarak ifade edebiliriz. Çocuklar ortaokul sonrası lisede akademik anlamda zorlanmaya başlıyorlar. Bu zorlanma sonucunda eğitim hayatlarını hem çalışarak hem de eğitim hayatlarını Açık Öğretim Lisesine kaydolarak devam ettiriyorlar.  Dünya 2000’li yıllardan sonra bilgi çağı olarak değişmeye başladı. Belki de İvan İllich’in bahsettiği ‘Okulsuz Toplum’a doğru bir gidiş var. Jean-Jacques Rousseau’nun “Emile” romanında bahsettiği insanların yetişkin eğitimi bağlamında doğal hayat içinde yetişmesi gibi okulların şu günlerde olmayabilir ama yüz yıl sonra belki de insanların uzaktan eğitim ile bilgisayar sistemleri ile çok daha farklı eğitim sistemlerinin gelişeceğini öngörebiliriz.

2014 YILINDA BALIKESİR OLARAK EN FAZLA KURSİYER SAYISINDA TÜRKİYE 2. Sİ OLDUK

       Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün adı Peygamber Efendimizin, ‘Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz’ düsturu çerçevesinde bizler de İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okullar olarak  7/24 işe koşmaya başladık. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü yüzlerce modül geliştirerek tüm  vatandaşlarımızı da işin içine almaya başladık. 2014 yılında Balıkesir olarak en fazla kursiyer sayısında Türkiye 2. si olduk. Bu konuda 1. olmak için mücadele edeceğiz. 

       Ekim ayında Öğrenme Şenliklerini Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün belirlediği ilkeler çerçevesinde en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Sivil toplum kuruluşları da bu organizasyonda görev almak istiyorlar.

“DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESTİĞİNDE KİMİLERİ DUVAR İNŞA EDER, KİMİLERİ DE YEL DEĞİRMENLERİ”

      Burada bulunmaktan çok mutlu oldum. Eskilerin söylediği güzel bir söz vardır, ‘Değişim rüzgarları estiğinde kimileri duvar inşa eder kimileri de yel değirmenleri.”Değişimin öncüsü ve liderliğini yapan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne de huzurlarınızda teşekkür ediyor, seminerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” sözlerine yer verdi.

3.8 MİLYONA YAKIN AÇIK ÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNE HİTAP EDİYORUZ

       Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki BAŞYEMENİCİ, seminerin hayırlara vesile olmasını temenni ederek başladığı konuşmalarını, “Açık Öğretim sistem olarak okumayı yarıda bırakmış, okuyamamış, içinde okuma azmi ve ukdesi kalmış milyonlarca vatandaşımıza hitap eden önemli bir kurumdur. Gelişen dünya içerisinde değişen içerisinde Açık Öğretim Sistemi daha merkeze gelmekte daha anlaşılabilir daha sistematik bir şekilde kendisini yenileyip geliştirip niteliğinin artırılması ile ilgili olarak mevcut öğrencileriyle beraber potansiyel dediğimiz sisteme dahil edebileceğimiz milyonlarca öğrenciye hitap eden önemli bir kurumdur. Sayılarla ifade edecek olursak Açık Öğretim Ortaokulu 250 bin civarında Mesleki ve Teknik okulları ile Açık İmam Hatip Okulları dahil olduğu 43 alanda hizmet veren Mesleki Açık Öğretim okulumuz 350 bin civarında, Açık Lise de 1 milyon olmak kaydıyla  toplamda 1.6 milyon Açık Öğretim öğrencilerimiz var. 2 milyon 200 binden kaydını yaptırmış, yenilememiş veya dersinden bekleyen, ihmal etmiş donuk ve pasif dediğimiz öğrencilerimiz var. Toplama baktığımızda 3.8 milyona yakın Açık Öğretim öğrencisine hitap ediyoruz. Türkiye’nin neredeyse yüzde 5’ine hitap ediyoruz. Az bir rakam değil.

 

İŞİMİZİN NE KADAR ÖNEMLİ VE DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ

        Hayat boyu öğrenme dediğimiz bu uzun yolda mevcut öğrencilerimizin dışında belki 30 milyon civarında örgün dışı dediğimiz hayat boyu öğrenme diyebileceğimiz bir nüfusla karşı karşıyayız. TUİK verilerine göre Türkiye’de 20 milyona yakın öğrencinin halen ortaokul ve lise eğitimi almadığını görüyoruz. Dolayısıyla bizler Açık Öğretim Dairesi olarak işimizin ne kadar önemli ve daha yapacak çok işimiz olduğunun farkındayız.

BU SEMİNERLERLE YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLERİN VE SİSTEMİN DAHA SAĞLIKLI VE VERİMLİ OLMASI AMAÇLANMAKTADIR

       Açık Öğretim sistemimizin kalitesini ve niteliğini artırmak için gelişmiş dünya ülkelerindeki sistemi araştırarak en iyisini, en doğrusunu bulabilmek adına yenilikleri taşıyabilmek ve getirebilmek adına araştırma içerisindeyiz ve bir takım yenilikleri yapıyoruz. Bu sistemin en önemli sacayaklarından bir tanesi de sizsiniz. Dolayısıyla biz siz sizleri önemsiyoruz ve sizlerin daha iyi hizmet verebilmeniz ve istatistiki olarak yaş itibariyle genellikle 25-45 olan bu öğrencilerimizle daha iyi iletişim kurabilmek ve onların iş ve işlemlerini daha sağlıklı ve nitelikli yapabilmeniz için seminere alma gereği duyuyoruz. Bu yıl 7 tane yapacağımız seminerin 4.sünü burada yapmaktayız.  Bu seminerlerle yapılacak iş ve işlemlerin ve sistemin daha sağlıklı ve verimli olması amaçlanmaktadır. 5 gün sürecek olan bu seminerin verimli bir şekilde tamamlanmasını arzu ediyoruz. Seminerin son gününde bir panel gerçekleştirerek sormak istediğiniz sorularınızı sorarak bilgilerinizi tazeleyeceğiniz bir imkan sağlamak istiyoruz. Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz olmak üzere  emeği geçen herkese teşekkür ediyor, seminerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” sözleri ile tamamladı.

       10 Ağustos 2015 Pazartesi günü Ayvalık Cunda Uygulama Otelinde başlayan “Açık Öğretim Ortaokulu Uygulamaları” Semineri 14 Ağustos 2015 Cuma günü sona erecektir.

                                                         

"ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ” ÇALIŞTAYI BAŞLADI

 

       10-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında Bilim ve sanat merkezleri ile özel eğitim iş uygulama merkezlerinin mevcut durumlarının analizi ve ihtiyaçlarının tespit edilmesi, çözüm önerilerinin değerlendirilmesi konusunda başlayan ve 20 kişiden oluşan “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri” Çalıştayına Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil GÜNGÖR, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı M.Ramazan BARIN, Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanı Seyfettin TORAMAN, Eğitim Görevlileri Necdet KARA, Jale GÜNEŞ’in katılımıyla başladı.

 

       10 Ağustos 2015 Pazartesi günü Ayvalık Cunda Uygulama Otelinde başlayan “Açık Öğretim Ortaokulu ve Lisesi Uygulamaları” Semineri ile “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri” Çalıştayı 14 Ağustos 2015 Cuma günü sona erecektir.

 

 

 

  

  

  

  

  

 

 

 

                                                                                                           

 

Kasaplar Mahallesi Sındırgı Caddesi No 1/A Altıeylül / BALIKESİR - 0 266 277 10 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.