BALIKESİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Eğitim Yöneticileri Toplantısı Yapıldı

     2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı sene başı eğitim yöneticileri toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf CENGİZ, Maarif Müfettişleri Başkanı Emin Bülent BAYRAKTAR, Maarif Müfettişleri Başkan Yardımcısı Yener ÇAYCI, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve müdür yardımcılarının katılımıyla 5-9 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 
Eğitim Yöneticileri Toplantısı Yapıldı

       Toplantı saygı duruşunun arından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

     İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf CENGİZ konuşmalarına 2015-2016 eğitim öğretim yılı öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilere, eğitim camiamıza ve tüm milletimize hayırlı olmasını dileyerek başladı.

       İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf CENGİZ’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI VE MÜSTEŞARIMIZ YUSUF TEKİN’İN SELAMLARINI İLETİYORUM

     “81 İl Milli Eğitim Müdürleri toplantısında Sayın Bakanımız Nabi AVCI ve Sayın Müsteşarımız Yusuf TEKİN’in selamlarını ileterek toplantımıza başlamak istiyorum. Son derece naif, zarif,  bilge, kendi bilgi birikimi, donanımı ve iletişim kabiliyetiyle her yönüyle bizlere önderlik eden milli eğitim politikalarında vizyon sahibi,  yol gösteren bir Bakana sahibiz. Aynı şekilde Sayın Müsteşarımız Yusuf TEKİN de bakanlık bürokrasisine hakim, eğitim öğretim politikalarına sahip, bizleri eğitim öğretim noktasında aydınlatıp bizlere yön vermekte.  Bu konuda kendimizi şanslı görüyorum. Bakanlık bürokrasisinde böyle bir yapı varken biz de il yönetiminde il müdürleri, şube müdürleri, müdür yardımcılarımız, maarif müfettişlerimiz, okul müdürleri ve müdür yardımcısı arkadaşlarımızla beraber çalışmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu çalışmanın başarısı tamamen bir ve takım arkadaşı olmayı gerektiriyor. Eğer takım olamazsak bir olamazsak başarılarımız gelmeyecektir. Onun için hep beraber çalışmak için buradayız.”  

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA SİZLERLE DAHA GENİŞ BİR PLATFORMDA BİR ARAYA GELEREK MİLLİ EĞİTİMİN GENEL ÇALIŞMALARI HAKKINDA GÖRÜŞELİM İSTEDİK

       “Biz İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımızla, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizle, Şube Müdürlerimizle, zaman  zaman toplanıyor, İl Milli Eğitimin genel çalışmaları ve gündemle ilgili olarak görüşüyor, değerlendiriyor, kararlar alıyoruz.  Bu arkadaşlarımız da Bakanlığımızın ve bizlerin mesajlarını sizlerle toplantılar yaparak iletiyorlar. Bu eğitim öğretim yılında sizlerle daha geniş bir platformda bir araya gelelim,  Milli Eğitimin genel çalışmaları hakkında görüşelim istedim. Bu amaçla pazartesi günü Karesi ve yakın ilçeler, Salı günü Bandırma ve yakın ilçeler, Çarşamba günü Ayvalık ve körfez ilçeler, Cuma günü Altıeylül ve yakın ilçelerle toplanacak, görüş alışverişi içinde olacağız.”

        “Biz büyük bir kurumuz. 900 bine yakın öğretmen portföyümüz 18 milyon da öğrencimiz var. Toplumun üçte biri bizimle alakalı. Anne babaları da eklerseniz yüzde 60-70’lere ulaşacaktır bu rakam. Dolayısıyla yapacağınız her davranış ve çalışma kamuoyunun gündemini etkiliyor. Bizler de Milli Eğitim idarecileri olarak bizlere verilen istikamet doğrultusunda en iyisini yapmak için gayret sarf ediyoruz. 2014 yılı başında göreve başladım.  İl genelinde 1500 yönetici normumuz var. 508 tane 4 yıllığına okul müdürü görevlendirdik. 600’ü aşkın müdür yardımcısı görevlendirdik. 300-400 kişi de görevi sona ermek üzere olan okul müdürü ve müdür yardımcılarımız var. Tüm idarecilerimize 2015-2016 eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum.”

HEPİMİZ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİMİZLE TERÖRÜN HER TÜRÜNE KARŞI BİR DURUŞ SERGİLEMELİYİZ.

      “ Milli Eğitim Bakanlığımızın da talimatıyla Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimiz başta olmak üzere hepimiz öğretmen ve öğrencimizle terörün her türüne karşı bir duruş sergilemeliyiz.”

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ ÜCRETSİZ “DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI”NA BEKLİYORUZ

 “01 Eylül 2015 tarihi itibariyle dershane diye bilinen kurumlar artık kapanmış, bunların yerine Takviye ve Destekleme Kursları açılmıştır. İlimizde 57 tane dershane kapandı. Bunlardan 25 tanesi Temel Lise’ ye dönüştü. Diğerleri dönüşme şartlarını tamamlayamadı.12.Sınıftan mezun olan öğrencilere, Halk Eğitim Kursları aracılığıyla, ara sınıflardaki öğrencilere de kendi okullarında ücretsiz “Destekleme ve Yetiştirme Kursları” düzenlemekteyiz. Tüm öğrencilerimizi ücretsiz “Destekleme ve Yetiştirme Kursları”na bekliyoruz.”

ÖZEL OKULCULUĞUN ÖNÜ AÇILSIN İSTİYORUZ

    “Özel okulları destekliyoruz.  Türkiye’de Özel Okullaşma oranı % 8-10 civarında. Balıkesir’de ise %2-3 aracılığında. Biz Balıkesir olarak Özel Okul oranında çok geriyiz. 1991 yılından sonra başlayan Rusya’da %12-14, İngiltere’de %50, Batı ülkelerinin çoğunda %40’lar düzeyinde. Biz de bu Özel Okulların önünün açılması taraftarıyız. Devlet okullarının yanında özel okullar da olsun istiyoruz. Özel okulların devlet okulların yükünü hafifleteceğine inanıyorum.”

HAFTA SONU KURSLARININ TAKİBİ, DENETİMİ VE YÖNETİMİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİMİZİN SORUMLULUĞU ALTINDADIR.

       “Destekleme ve Yetiştirme Kursları” devlet büyüklerimizin de takibi altında. Bütün okullarımız “Destekleme ve Yetiştirme Kursları” açmak zorunda. Öğrenci takviye kursu talep ettiği zaman bu öğrencinin talebi mutlaka karşılanacak. Ay sonunda bu konuyla ilgili bir rapor isteyeceğiz. Okul, ilçe ve il genelindeki durum hakkında istatiksel bilgi oluşturulacak ve gerekli takipler yapılacaktır. Hafta Sonu kurslarının takibi, denetimi ve yönetimi İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin sorumluluğu altındadır. Sizlerden sayının daha da artırılmasını ve öğretmenlerimizin teşvik edilmesini bekliyoruz. Geçen yıl bütün dershanelerdeki öğrenci sayısının iki katı kadar öğrenci yararlandı “Destekleme ve Yetiştirme Kursları” ndan. Bu sene %70-80’ lere çıkacak bu rakam. Velilerimiz ve öğrencilerimiz de bu hafta sonu  kurslarından çok memnunlar. İnşallah bu kursları daha güzel bir noktaya taşıyacağız.”

 “GELECEK 3 YILDA İLK 10’A, 10 YIL İÇİNDE İLK 3’E GİREBİLMEK”  VE “İKİLİ ÖĞRETİMDEN TEKLİ ÖĞRETİME GEÇEBİLMEK” HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUM 

      Öğrenci başarısını çok üst noktalara taşımamız lazım. Bunun için belirlediğimiz vizyon cümlemiz, “Gelecek 3 yılda ilk 10’a, 10 yıl içinde ilk 3’e girebilmek. Bu hedefe doğru hızla ilerliyoruz. Şu anda Ortak Sınavlar (TEOG)’ da ilk 10’da olmayı başardık.  Ancak YGS ve LYS için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. YGS ve LYS’de başarımızı daha da artırmak için çalışmalıyız.”

       Bu yıl Ortak Sınavlar (TEOG)’ da 450-500 aralığında puan alan geçen sene 1368 öğrenci varken bu sene 1741 öğrenciye ulaşmışız. 495-500 aralığında puan alan geçen sene 28 öğrencimiz varken bu yıl 56 öğrenciye ulaşmışız. Bu çok büyük başarı. Bu süreçte bütün ilçe müdürlerimizi ve okul müdürlerimizi tebrik ediyorum. Ancak asıl başarımız LYS başarımızdır., %30 öğrencimiz lisansa, %30 öğrencimiz ön lisansa yerleşmiş fakat %40 öğrencimiz açıkta kalmıştır. 129 Tıp Fakültesi, 754 Mühendislik Fakültesi, 126 Hukuk Fakültesi, 695 İktisadi ve İdari Bilimler, 565 Eğitim Fakültesi, 797 Fen- Edebiyat Fakültesi, 117 İlahiyat Fakültesi, 102 Turizm Fakültesi, 87 İletişim Fakültesi, 81 Mimarlık Fakültesi, 302 Sağlık Bilimleri, 52 Ziraat Fakültesi, 44 Veterinerlik, 34 Diş Hekimliği, 16 Eczacılık, 20 İslami İlimler, 8 Gemi İşletmesi kazandı öğrencilerimiz.”

       “DYNED kullanım oranında da %30’dan %85’e ulaştık. DYNED kullanımının teşvik edilmesini sizlerden ve İngilizce öğretmenlerimizden özellikle istiyoruz.”

16 DERSLİK VE ÜZERİ OKULLARDA HALK OYUNLARI EKİBİ, İMAM HATİP LİSELERİNDE MEHTER TAKIMI KURULMASINI İSTİYORUM

      “Akademik çalışmaların yanında sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verelim. 16 derslik ve üzeri okullarda Halk Oyunları ekibi, İmam Hatip Liselerinde Mehter Takımı kurulmasını istiyorum. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle çocuklarımızı çalışma ve disipline etme anlayışı kazandıralım. Çocuklarımızın milli, manevi değerlerini kazanması için bunları yaşatmamız lazım.” 

PROJELERE VE SEMİNERLERE ÖNEM VERİYORUZ

    “Başarının artırılması için çağı ve değişimi iyi izlemek gerekiyor. Akademik ve eğitsel anlamda öğretmeni beslemeliyiz. Bu anlamda öğretmenlerimize seminerlere veriyoruz.

       Sene başında Proje Hazırlama Teknikleri semineri verdik.

       TÜBİTAK’a 580 başvuru ile Türkiye genelinde 12 bölge içerisinde Eskişehir Bölge birincisi olduk. TÜBİTAK’ın Eskişehir Bölge Koordinatörü ile iletişim halindeyiz.

       Daha fazla proje yazmak istiyoruz. GMKA projelerinde de en fazla pay alan biziz. AB ve KA1 Projelerinde İstanbul, Ankara, Manisa’dan sonra Türkiye 4.süyüz.

      Her yönüyle öğretmeni çok olan bir iliz. Her yönüyle birçok artımız var. Öğrencilerimizin daha bilişsel düzeyi yüksek olsun istiyoruz. Bu çalışmaları sizin de desteklemenizi istiyoruz.

       İlimizde ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alan öğrencilerimizi “Marifet iltifata tabidir.” sözünden hareketle bir program dahilinde ve Balıkesir protokolü huzurunda ödüllendireceğiz.”

       “0-18 Yaş Aile Eğitimleri” ile 60 öğretmenimize seminer verdik. Gönen’deki “Aile Çocuk Buluşması” eğitimini çok beğendim. Bu aile eğitimlerini önemseyelim ve tüm ilçelerimizde düzenleyelim.”

       “Toplum Yararına Çalışma Programı ile geçen yıl okullarımıza 200 kişiyi aldık bu yıl bu rakam 495’e yükseldi. Bu çok güzel bir gelişme. İŞKUR’un  mevcut rakama 300 kişi daha eklemesiyle 800’e çıkacak inşallah.”

BALIKESİR’DE YATIRIMLARDA ÇOK İYİ BİR DÖNEMDEYİZ 

      “Benim İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine geldiğim andan itibaren en mutlu olduğum alan yatırımlar alanı. Balıkesir’de yatırımlarda çok iyi bir dönemi yaşıyoruz. 2003-2013 yılı hayırsever yatırımları da dahil tüm yatırım tutarı 205 milyon iken 2014-2015 yılı yatırım portföyümüz ise 240 milyon. Daha 2015 bitmedi. 10 milyon daha ödenek alma ve bunu il yatırım tutarına dönüştürme durumumun yanında hayırseverlerimizden söz almak üzere olduğumu da sayarsam 260 milyon eder. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışıyoruz.”

ENGELİ ÖĞRENCİLERİMİZ KADAR ÜSTÜN ZEKALI ÖĞRENCİLERİMİZE HİZMET ETMEKTEYİZ

      Özel Eğitim konusunda da çok iyi çalışmalarımız oluyor. 17 tane Özel Eğitim Okulumuz 27 tane Rehabilitasyon Merkezimiz var. Evde eğitim veriyoruz. Ailelerimiz özellikle annelerimiz bu durumdan gayet memnun. Bunun yanında Bilim Sanat Merkezimiz çok başarılı. TÜBİTAK  projesi alan tek Bilim Sanat Merkezi’yiz. İki tane Bilim Sanat Merkezi’miz var üçüncüsü de eylül ayında açılacak inşallah. Bu konuda İstanbul’dan sonra Türkiye’de ikinciyiz. Engeli öğrencilerimiz kadar üstün zekalı öğrencilerimize hizmet etmekteyiz.”

      “Eğitim öğretim alanında Belediyelerden de büyük destek alıyoruz. Başkanlarımıza teşekkür ediyorum.”

HER GÜN YENİ BİR GÜN DEĞERLENDİRMESİ YAPIN

       “Öğretmenler odasını ziyaret edelim.

       Okulumuza yeni gelen 1. , 5. ve 9. sınıf öğrencilerini ziyaret edelim, onlarla sohbet edelim.

       Mezun olacak sınıflara bir vizyon verelim.

       Her hafta törenlerde pazartesi veya cuma günleri okulun değerleri, çalışmaları, faaliyetleri ile ilgili konuşmalar yapalım.

       Öğretmenlerimiz de derse girmeden gerekli çalışmalarını ve planlamasını yapmasını ve öğrencilerini sınıftaki başarısını artırmak için çalışmasını isteyelim.

       Okullarda rehber öğretmenlerimizin daha aktif çalışmasını sağlayalım.

       Okullarımızda öğrenci öğretmen ve siz idarecilerin kılık kıyafetine dikkat etmesini istiyorum.”

      “Eğitim yöneticisi olurken her yerde eşit düzeyde çalışın. İşi yapan, yaptıran,  çözüm odaklı ve çalışma arkadaşlarınızla birlikte sonuç getirici kararlar alan yönetici olun. Her gün yeni bir gün değerlendirmesi yapın.”

      “Türk Milleti olarak çok üstün özelliklere sahibiz. “Milli pedogoji” yi hedef edinmeli, değerlerimize ve milletimize uygun şekilde öğrencilerimize önder olmalıyız. Öğrencilerimize kendilerini ifade etmelerine izin vermeli, Mevlanalar, Mimar Sinanlar, Dede Efendiler’in yetişebilmesi için öğrencilerimizin kültürümüzden etkiler almasını sağlamalıyız. Yönettiği yeri mutlu kılan yöneticiler olmanızı diliyorum.” sözleriyle konuşmalarını tamamladı.

       2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı sene başı eğitim yöneticileri toplantısı, 5 Ekim 2015 Pazartesi günü Karesi ve çevre ilçelerin, 6 Ekim 2015 Salı günü Bandırma ve çevre ilçelerin, 7 Ekim 2015 Çarşamba günü Ayvalık ve körfez ilçelerin, 9 Ekim 2015 Cuma günü Altıeylül ve çevre ilçelerin eğitim yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

  

  

  

  

  

  

  

Kasaplar Mahallesi Sındırgı Caddesi No 1/A Altıeylül / BALIKESİR - 0 266 277 10 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.