BALIKESİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“İş Yeri Sağlığı ve Güvenliği” ile “Kurum Standartları ve Yönetici” Seminerleri Başladı

         24-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi (İSGB) Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Mevzuat” semineri ile Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kurum Standartları ve Yönetici” semineri Ayvalık Cunda Uygulama Oteli’nde başladı
“İş Yeri Sağlığı ve Güvenliği” ile “Kurum Standartları ve Yönetici” Seminerleri Başladı

     Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi (İSGB) Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Mevzuat” semineri ile Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kurum Standartları ve Yönetici” semineri açılış törenine Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bahattin Gök, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Özlük ve Kadro Daire Başkanı Ömer İnan, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İdari İşler Grup Başkanıİsmail Hacıhasanoğlu, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Cengiz, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Seminer Yöneticisi Ali Naci Özbulut, daire amirleri ve 81 ilden gelen yöneticiler katıldı.

       Açılış töreni, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

      İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz  “İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi (İSGB) Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Mevzuat” semineri “Kurum Standartları ve Yönetici” seminerine ev sahipliği yapmanın onurunu ve gururunu yaşadığını dile getirerek tüm katılımcılara hoş geldiniz sözleri ile başladığı konuşmalarını, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Bahattin Gök’e seminerlere katılımı  ile onurlandırmalarından dolayı hassaten teşekkür ederek sürdürdü.

AYVALIK CUNDA UYGULAMA OTELİ’NDE DAHA BÜYÜK ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYI UMUT EDİYORUZ

      “2 yıldır hizmet verdiğimiz her geçen gün standartlarımızı biraz daha yükseltiyor, daha iyiye doğru gidiyoruz. İlk günden bu güne çok büyük farklar oluştu. Burada onlarca seminer düzenlendi, Bakanlığımızın ilgisi de her geçen gün buraya artmakta. Bizler bu nedenle çok mutluyuz. İnşallah bu  standartlarımızı çok daha yüksek noktalara  taşıma idealindeyiz. Bu uygulama otelimiz sadece Balıkesir için değil  Milli Eğitim Bakanlığımızın da bir kazanımı olarak değerlendiriyorum. İnşallah daha büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapmayı umut ediyoruz.

       Okulların ve kurumların güvenliği çok önemli. Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisinde teori olarak beş aşamalı olarak ihtiyaçlar hiyerarşisinden bahseder. Birincisi, fizyolojik gereksinimler, ikincisi ise daha önemli olan güvenlik ihtiyacındır. Daha sonra sevgi, saygı, kendini gerçekleştirme gibi diğer gereksinmelere yer verilir.

ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ BİZİM İÇİN BİRİNCİ DERECEDE ÖNEMLİ

      Okulların içinde biz en değerli varlıklarımızı, geleceğimizi, çocuklarımızı barındırıyoruz. Çocuklarımızın güvenliği bizim için birinci derecede önemli. Son zamanlarda iş güvenliği konusu önemsenmeye başlandı. Biz,  özel öğretim kurumlarında depreme dayanıklılık raporunu mutlaka istiyoruz. Depreme dayanıklı olmayan binaya kesinlikle izin vermiyoruz. Devlet kurumlarında bu konunun ihmal edildiğini görüyoruz. İnşallah bundan sonra devlet kurumlarımızda bu standartlara uyacaktır.

 HER İKİ SEMİNERİN DE HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM

      “Kurum Standartları ve Yönetici” semineri ile ilgili olarak da, önceliği çocuğu öne alan bir yaklaşımla,  çocuğun geleceğini tasavvur eden, çocuğu hayata hazırlayan, açık ve örtük standartlarıyla güzel bir çalışma. On yıldır bu çalışma ile ilgili devam eden çalışma yapılmakta.         “Kurum Standartları ve Yönetici” semineri ile de güzel bir noktaya ulaşılacağını umut ediyoruz. Bir anlamda dış denetim yani yönetici ve müfettiş olmadan kurumun güçlü ve zayıf yönlerini tespit edilmesini bu standartlar sağlıyordu ve bundan sonra da modüler ortamda daha iyi bir noktaya taşınacağını ümidiyle her iki seminerin de hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” sözlerine yer verdi.

      Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bahattin Gök, tüm katılımcıları saygı ve sevgiyle selamlayarak başladığı konuşmalarında bu seminerlerde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ardından Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi AVCI’nın selamlarını, sevgilerini, başarı dileklerini iletmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

FİKİR ÜRETMEDEN ÇÖZÜM ÜRETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR

       “Burada bugün hem bu iki seminerimizin açılış ritüelini yerine getirmek hem amaçlarını özetlemek hem de bu vesileyle bir takım duygu ve düşüncelerimi paylaşmak üzere birkaç görevi birlikte yapacağız. Eğer sizin bu seminerlere katılış amacınızla bu seminerleri düzenleyen kurumun amacı örtüşmüyorsa bu seminerlerden fayda bekleyemeyiz. Amacına ulaşmaz. Talep gelmez. Seminerleri değerli kılan o seminerlere iştirak edenlerdir. Marifet iltifata tabidir. Sizlere verdiğimiz değer ve seminere gösterdiğimiz ehemmiyetten dolayı daire başkanlarımız buradalar. Dolayısıyla Burada fikir üreteceğiz. Eskilerin deyimiyle ´Müsademe-i efkardan barika-i hakikat doğar.´ yani fikirlerin çarpışmasından hakikat doğacaktır. Fikir üretmeden çözüm üretmek mümkün değildir. Yoksa merkez teşkilatımızdaki sadece kalıp üzere çalışmış olan mevzuatlar, reel anlamda uygulamada sizlerin beklentilerini karşılamamış olur. Burada sizinle hep birlikte fikir üreteceğiz, bu üretmiş olduğumuz fikirleri de çözüm odaklı olarak kullanacağız. Diğer bir tabirle sizleri buraya, birlikte çalışalım, birlikte üretelim, birlikte paylaşalım amacıyla davet ettik.

BU SEMİNERLERİN AMACI, TANIŞMAK, İŞİ KOLAY KILMAK, SİNERJİ OLUŞTURMAKTIR.

       Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü titrimin yanında Milli Eğitim Bakanlığı’nın İşveren Vekiliyim.  MEB İş Sağlığı ve İş Güvenliği Teşkilatımızı 6331 Sayılı yasa gereğince kurduk. Artık süreç ile sorumluluklarımız başladı. Bizler İş Sağlığı ve İş Güvenliği Teşkilatımızı öyle bir kuralım ki bizden sonra gelenler Allah razı olsun desin. Bu seminerlerle gelin hep birlikte güzel bir miras bırakalım. "Baki kalan şu gök kubbede hoş bir sada imiş." Geride bırakacağımız hoş sedadır. Yönetici olarak  sorumluluklarımızın bilinciyle hep birlikte güzel anılmanın güzel miras bırakmanın zevkini ve huzurunu tatmış olacağız. Bu seminerleri düzenlememizin amacı, birlikte olmak, tanışmak, işi kolay kılmaktır. 81 ilden gelen siz değerli arkadaşlarımızla istişare ederek zincirin halkası gibi sinerji ve güç oluşturacağız.  Kolektif akıl olarak bir araya gelerek faydalı işler yapacağız. Sinerjimiz, enerjimiz ve birinci kaynaktan beslenecek ve Bakanlığımızdan çıkış noktası olan o genelgeleri ve mevzuatı hazırlayan arkadaşlarımızdan amacının ne olduğunu, ne uygulanmak istendiğini, ne öğrenmek istiyorsanız birinci kaynaktan daire başkanlarından öğreneceksiniz. Tereddüt edilen, anlaşılmayan tüm soruları tartışarak tek cevaba dönüştüreceğiz. 5 günlük bu kısa sürede belki 5 aylık belki de 5 yıllık mevzuat ve istişare sonucunda ortaya koyacağımız çalışmalarla neticelendireceğiz. Bu kısa süreyi fırsat bilip varsa bilgi eksiklerimizi tamamlayacağız. Sizlerin illerinizde yaptığınız güzel çalışmalarınızı uygulamalarınızı da değerlendireceğiz. Çalışma ortamlarınızda oluşacak iş kazası sizi kanun önünde sorumlu tutacaktır. Bunun bilinci içinde olmalıyız. Bu işin sorumluluğunu bilen zevkle ve şevkle yapılsın Angarya olarak görülmesin. Henüz İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasası bilinci oluşmuş değil. Bu bilinci hep birlikte sağlayacağız.

EĞİTİM DAİMA ÇOK ÖNEMLİDİR  

Eğitim daima çok önemlidir. Dolayısıyla Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüzün de görev ve sorumluluklarından birisi de okul öncesi ve İlk Öğretim Kurumlarımızın Eğitim ve Müfredatı içerikleri ve fiziki ortamlarının hazırlanması ile ilgilidir. Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüzden iştirak eden arkadaşlarımız çalışmalarını sizinle paylaşacaklar yeni kriterler ve yeni standartların oluşmasında sizin de katkılarınızı alacaklardır. Okul Öncesi, Temel Eğitim, Orta Öğretim binalarımızın standartları, tefrişatı, müfredatı önemli ama bütün bunları uygulayacak olan öğretmen önemli. Genel müdürlüğümüzün bu çalışmasını önemsiyoruz. Paydaş olarak birlikte bu semineri açıyoruz. Hem teşriflerinizden dolayı, hem de seminerlerimize vereceğiniz katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” sözleri ile konuşmalarını tamamladı.

            24 Ağustos 2015 pazartesi günü Ayvalık Cunda Uygulama Otelinde başlayan “İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi (İSGB) Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Mevzuat” semineri ile “Kurum Standartları ve Yönetici” semineri 28 Ağustos 2015 Cuma günü sona erecektir.

 

  

  

  

     

 

Kasaplar Mahallesi Sındırgı Caddesi No 1/A Altıeylül / BALIKESİR - 0 266 277 10 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.