“Mesleki ve Teknik Eğitim” çalıştayı, mesleki ve teknik eğitim ile ilgili sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin, ilimizde görev yapan personel ve sektör temsilcileriyle birlikte istişare edilmesine yönelik olarak 15-16 Şubat 2016 tarihleri arasında 3’er oturum halinde ilimiz Altıeylül ilçesi Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’ nda yapıldı.
“Mesleki ve Teknik Eğitim” çalıştayına Bakanlığımızı temsilen çalıştaya Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Ayşe Turna ve Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Aslı Demircan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Cengiz, Mesleki ve Teknik Eğitim Biriminden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Solak, okul müdürleri, atölye şefleri, öğretmenler, öğrenciler ve okul aile birliği temsilcileri ile ilimizde görev yapan personel ve sektör temsilcileri katıldı.
“Mesleki ve Teknik Eğitim” çalıştayının ilk günü saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.
“MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM” ÇALIŞTAYININ AMACI KALİTEYİ YUKARIYA DOĞRU ÇEKMETİR
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Cengiz konuşmalarında, Mesleki Teknik ve Anadolu Liseleri ile ilgili Mesleki Teknik ve Eğitim Genel Müdürlüğümüzün, Milli Eğitim Bakanlığımızın ciddi anlamda projeleri ve çalışmaları olduğunu belirterek Türkiye genelinde uygulamaya konulan bu çalıştayın şu anda ülkemizin değişik illerinde gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.
Çalıştayın amacının, hem eğitim kurumlarındaki öğrencilerimizin, idarecilerimizin hem bu alanda bize katkı sağlayan mesleki kuruluşlarımızın, odalarımızın ve derneklerimizin sağlayacağı katkılarla Mesleki Teknik Eğitimde ki kaliteyi yukarıya doğru çekmek, ülkemizdeki Mesleki Teknik Eğitimin kalitesini arttırabilmek olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Cengiz, Balıkesir de düzenlenen bu çalıştayın ilimiz için ayrı bir kazanç olduğunu ifade etti.
“Milli Eğitim Bakanlığımıza, Bakanlığımızdan gelen ilgili yetkililerimize ilimizi tercih ettikleri için ayrıca teşekkür ederim. Bu çalıştay sonucunda oluşturulacak raporlar Milli Eğitim Bakanlığımıza iletilecek, Bakanlığımız bu kurumlardan elde edilen veriler ile ülke genelindeki sorunların aşılabilmesi için inşallah güzel sonuçlar elde edilecektir. Çalıştayımızın Balıkesir’imize, kurumlarımıza, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum.” sözleriyle konuşmalarını tamamladı.
“MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM” ÇALIŞTAYINA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ
Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Ayşe Turna konuşmalarında, Mesleki ve Teknik Eğitim ile ilgili sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin taşra teşkilatında görev yapan sizlerle ve sektör temsilcileri ile birlikte istişare edilmesi amacı ile çalıştaya başlanmış bulunulduğunu ifade etti. Mesleki ve Teknik Genel Müdürlüğünün bu çalıştaya çok önem verdiğini sözlerine ekleyerek “Bu çalıştayların çıktısının ekim ayında düzenleyeceğimiz Genel Müdürlüğümüzün paydaşlarının katılımı ile gerçekleştirilecek olan ‘Mesleki Teknik Eğitim Kongresi’nde girdi teşkil edeceği ve geleceğe dönük politikaların belirlenmesinde yol haritası niteliğinde olacağından özellikle önemsiyor ve değerli zamanınızı ayırdığınız için hepinize Genel Müdürlüğümüz adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.
ÇEŞİTLİ SEKTÖR VE ODA TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
Sağlık, turizm, inşaat, elektronik, tekstil sektörü gibi çeşitli sektör temsilcileri ile BASİAD, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Marangozlar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası gibi çeşitli oda temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen “Mesleki ve Teknik Eğitim” çalıştayının ikinci gününde sektörün ve diğer paydaşların temsilcileri mesleki eğitimin önemi, ülkemizin ve ilimizin kalkınması ve gelişmesindeki rolü konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Ülkemizde ve ilimizde mesleki eğitim süreci ile ilgili tüm katılımcılarımız değerli görüş ve önerilerini sunarak çalıştayın verimli ve etkili sonuçların oluşmasına katkı sağladığı için teşekkür ederiz.
“MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM” ÇALIŞTAYI İKİ GÜN SÜRDÜ
Mesleki ve Teknik Eğitimin amacı, istihdam imkanı olan çeşitli meslek alanlarında endüstrinin ve hizmet sektörlerinin talepleri ve ihtiyaçlarına göre öğrencilere mesleki bilgi, beceri, tavır ve davranış yeterlilikleri kazandırmanın yanı sıra; onları ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda hayata, iş alanlarına ve yükseköğretime hazırlamaktır. Bu doğrultuda ilk gün, Mesleki ve Teknik Eğitimden sorumlu şube müdürleri, okul müdürleri, atölye şefleri, öğretmenler, öğrenciler ve okul aile birliği temsilcileri; ikinci gün ise çeşitli sektörlerden gelen temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen “Mesleki ve Teknik Eğitim” çalıştayında, ilimiz geneli eğitim sürecindeki olumsuzluklar tespit edilerek çözüm önerilerine yer verildi.