BALIKESİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

       2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Balıkesir Merkez "İlköğretim Haftası" Kutlama Programı BALPAŞ İmam Hatip Ortaokulunun bahçesinde gerçekleştirildi.  
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

      2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Balıkesir Merkez İlköğretim Haftası Kutlama Programı 28 Eylül 2015 Perşembe günü saat 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi  İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf CENGİZ tarafından Atatürk Anıtı´na konuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşımızın söylenmesiyle Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

     Çelenk sunma töreninin ardından 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı “İlköğretim Haftası” kutlama programı Balıkesir Valisi Mustafa YAMAN, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip UĞUR, Balıkesir Milletvekili Sema KIRCI, MEB Strateji Geliştirme Başkanı Veysel ERDEL, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai KAFAOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf CENGİZ, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÇELİK, daire amirleri, okul müdürleri,  öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla 28 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 11.00’ da BALPAŞ İmam Hatip Ortaokulunun bahçesinde gerçekleştirildi.  

        Tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

BİLGİNİZLE, BAŞARINIZLA, GÜZEL AHLAKINIZLA, ÖRNEK DAVRANIŞLARINIZLA ÜLKEMİZİ EN GÜZEL YERLERE TAŞIYACAK OLAN SİZLER, YENİ TÜRKİYE´NİN ÖNCÜ KUŞAKLARISINIZ

      Program İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf CENGİZ’ in açılış konuşmasıyla devam etti. İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf CENGİZ konuşmalarına “ 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılına, 850 okulda 182.000 öğrenci ve 14.000’den fazla öğretmenimizle başlamanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Yeni Eğitim-Öğretim yılı ve İlköğretim Haftası hepimize hayırlı olsun.” sözleriyle başladı.

        Bilgi ve teknoloji çağında olduğumuzu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf CENGİZ,  “Fatih Projesiyle; bugüne kadar 112 okulda 2148 adet akıllı tahta kuruldu. Bu yıl ise 252 okulda 3840 adet akıllı tahta daha kuracağız. Böylece 2015 sonuna kadar toplam 364 okulda 5988 etkileşimli tahta kurulmuş olacaktır. Tablet bilgisayarlar olarak da; bu yıl 11.000 öğrencimize tablet dağıtılmış olup,2015 sonunda bu rakam 17.400´e ulaşacaktır. EBA (Eğitimde Bilişim Ağıyla) yine milyonlarca öğrenci interaktif ortamlara ulaşabilecek. Amacımız; sadece bilgiyi aktarmak değil, bilgiyi üreten, paylaşan; bunları insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüveni sağlam nesiller yetiştirmektir.” dedi.

      01 Eylül 2015 tarihi itibariyle Dershane diye bilinen kurumlar artık kapandığını, yerine Takviye ve Destekleme Kursları açıldığını, 12.Sınıftan mezun olan öğrencilere, Halk Eğitim Kursları aracılığıyla, ara sınıflardaki öğrencilere de kendi okullarında ücretsiz kurslar düzenlendiğini ve tüm öğrencilerimizi bu kurslara beklediklerini belirtti.

       Balıkesir´in eğitim alanında ülkemizde layık olduğu yere gelmesi için yatırımlara da hız verilmekte olduğundan bahsederek, “Bu yıl Eğitim-Öğretim yılının açılışını ve İlköğretim Haftasını hayırsever Balıkesir Pamukçu Termal Turizm ve Ticaret A.Ş. (kısa adıyla Balpaş) tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlayan 18 derslikli Balpaş İmam Hatip Ortaokulunda kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.2015 Yılında okul yapımında çok yol aldık.2015´te 47 okulun inşaatına başladık. İnşaallah bu yatımları 2016 yılında hizmete sunacağız. Bu hizmetlerin gelmesinde bizlere destek veren Milli Eğitim Bakanımıza, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize, Strateji Geliştirme Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yine, Okullarımızın çevre düzenlemelerine katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Karesi ve Altıeylül Belediye Başkanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

        Ortaöğretim öğrenci pansiyonu konusunda, “Bu yıl ve önümüzdeki yıllara sari ilimiz genelinde farklı okul bünyelerinde 8 adet öğrenci yurdu inşaatına başlıyor olmamıza rağmen, il merkezinde açığımız devam ediyor. Özellikle kız öğrenci yurtları konusunda talep patlaması yaşıyoruz. Bu konuda siz değerli büyüklerimizin ve hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz.” dedi.

        İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf CENGİZ öğrencilerimize hitaben, “Bizim için çok önemlisiniz. Siz bizim istikbalimizsiniz, ülkemizin yegane değerlerisiniz. Kendinize güvenin. Bilginizle, başarınızla, güzel ahlakınızla, örnek davranışlarınızla ülkemizi en güzel yerlere taşıyın. Sizler, Yeni Türkiye´nin öncü kuşaklarısınız.” sözlerine yer verdi.  Öğretmenlerimize de seslenerek, “ Öğretmen; bilgi aktarmanın yanında, aynı zamanda bir kültür, bir değer aktarıcısıdır. Öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki, insani, edebi bütün değerleri siz veriyorsunuz. Bunun yanında; özgüven sahibi, entelektüel, vizyon sahibi bütün davranış örüntülerini de siz kazandırmalısınız. Öğrencilerle derste siz baş başa kalıyorsunuz. Artık vicdanınızla baş başasınız. Türk Milletine ve Yüce Yaradana karşı sorumlusunuz. Bunu en iyi şekilde yapacağınız konusunda sizlere inancımız sonsuzdur.” dedi. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının sağlıklı, mutlu, başarılı ve hayırlı olmasını diliyor, herkese saygılar sunuyorum.” sözleriyle konuşmalarını sonlandırdı.

HAYATA HAZIR, SAĞLIKLI, MUTLU BİREYLER YETİŞTİREN BİR EĞİTİM SİSTEMİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZIN VİZYONUDUR

        Strateji Geliştirme Başkanı Veysel ERDEL, konuşmalarında, “Hayata hazır, sağlıklı, mutlu bireyler yetiştiren bir eğitim sistemi Milli Eğitim Bakanlığımızın vizyonudur. Düşünme, anlama, araştırma, sorun çözme yetkinliği gelişmiş, bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış milli kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerleri kişiselleştirilmiş, iletişime ve paylaşıma açık, öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk duygusu yüksek, gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkan sağlamak da Milli Eğitim Bakanlığının misyonu olarak belirlenmiştir. Bakanlık olarak misyon ve vizyonu gerçekleştirmek için, gerek fiziksel kapasitemizi, gerekse beşeri kapasitemizin artırılması için çalışmalarımız gayretlerimiz devam etmektedir. Siz sevgili öğrencilerimize misyon ve misyon çerçevesinde eğitim ortamı hazırlamak, en yüce gayemizdir. 2015-2016 eğitim ve öğretiminin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” sözlerine yer verdi.

SİZİN GİBİ BİR İMAM HATİPLİ OLAN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I KENDİNİZE ÖRNEK ALIN

         Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip UĞUR,  “ Öğrencilerimiz yaklaşık üç aylık tatilin ardından arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın heyecanını yaşıyorlar. Her biri yeni bir başlangıç yapıyor. Eminim ki öğretmenlerimiz de öğrencilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Eğitim ülkemizin gelişimi ve kalkınması için çok büyük önem arz ediyor. Hükümetimiz eğitime önem veriyor. Bütçeden eğitime ayrılan payın ne kadar yüksek olması eğitimde bilişim teknolojisine verilen önem son 12 yılda derslik sayısı 512000 öğretmen rakamı yetenek konusunda yapılan çalışmalar ve eğitimde yenilikçi yaklaşımlar bu konunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Modern dünya ile de etkileşim içinde olan MEB’in hayata hazır sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren eğitim sistemi oluşturma vizyonu ile hareket ettiğini biliyoruz. Bu doğrultuda Balıkesirimiz’de yapılan birçok önemli çalışmanın da tekli eğitime geçişi konusunda, Balıkesirimize yeni okullar kazandıran MEB yöneticilerimize buradan İlköğretim Haftası vesilesiyle teşekkür ediyoruz. Bizler de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bütçemizden aktardığımız onarım ödenekleriyle okul bahçelerimizin düzenlenmesi çalışmaları ve iç mekan oyun grupları ve Yetiştirme ve Desteleme Kurslarımıza kaynak desteği sağlayarak, Özel Eğitim Kurumlarımıza yardımcı olarak ve diğer okullarımızın etkinliklerine elimizden geldiğince yardımcı olmaya gayret göstererek çorbada tuzumuz olsun istiyoruz. Diliyoruz ki daha güzel yarınlar ve daha güzel yarınlar için uğraş veriyoruz. Bu hedefin kaynağında da eğitim olduğuna inanıyoruz. Her şeyin çözümü eğitim ile mümkündür.  Bu nedenle 2015-2016 eğitim öğretim yılında da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak eğitim camiamızla da bir ve beraber olarak sorunların çözümü olarak kendimizi konumlandırdığımızı bilmenizi istiyorum.” dedi. Öğrencilere hitaben, “Geleceğin yöneticileri ve idarecileri sizlersiniz. Sizlerin çok iyi yetişmesi lazım. Bilhassa İmam Hatipli çocuklarımızın bu mesuliyetle ve bu şuurla çalışması ve bu sorumluluğu idrak etmesi lazım. Türkiye Cumhurbaşkanı da sizin gibi bir İmam Hatipli. Siz de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı kendinize örnek alın. Başarılı bir idareci ve yönetici olun. Yeni eğitim öğretim yılınızın Balıkesirimize, ülkemize, öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Sözlerinin ardından konuşmalarını tamamladı.

YAPTIĞINIZ HER İŞİ MERHAMET DUYGUSUYLA VE SEVGİNİN SİZE AÇTIĞI YOLLA YAPIN

        Balıkesir Milletvekili Sema KIRCI, konuşmalarında, “Hayatım boyunca iftihar ettiğim iki şey oldu. Nasırlı elleriyle helal lokma kazanmak için gece gündüz fedakarca çalışan bir babanın evladı olmak, kincisi de sizin gibi İmam Hatip Lisesi mezun öğrencilerinden biri olmak. Bandırma İmam Hatip Lisesi mezunu bir ablanız olarak karşınızdayım. Helal lokma ile büyütülmek ve İmam Hatipli olmak hayatımızın pek çok yerinde bizi kötülüklere karşı koruyor. Siz bugün ilme talipsiniz. Ama sizin bir farklılığınız var. Siz pozitif bilimlerin yanı sıra bir de ilimlerin en güzeline, en hakikatlerin en hakikatine talipsiniz. Hayatınızda en hakiki kılavuzunuz bunlar olacak. Sağ cebinizde belki yüreğinizin tam üstünde taşıdığınız en kıymetli  hazine bunlar olacak. Kitaplarda yazılanı her yerde öğrenmeniz mümkün. Bugün internet çağındayız. Çok fazla şeyin üretildiği ve tüketildiği dünyamızda insanlık merhametten ve sevgiden fakir.  Bu gün bu merhametten ve sevgiden yoksun insanlar dünyamızı kan yumağı haline çevirdiler. Çocukların öldürüldüğü, insanların katledildiği bir dünyada yaşıyoruz. Size şu söylediğimi kalbinizde tutmanızı istiyorum. İnsanları sevin. Merhametle yola çıkın. Yüreğinizdeki o sevgiyi çoğaltmaya çalışın. Yaptığınız her işi merhamet duygusuyla ve sevginin size açtığı yolla yapın. Başladığınız her işte Hakk’ın rızasını gözeterek ilerleyin. Emin olun hayatınızdaki en büyük bilgi, en büyük irfan sizin bu sevgiyle başladığınız yolculuk olacak. Hepiniz anne yüreğindeki bütün sevgiyle ve Milletvekili ablanız olarak bütün coşkunluğunuzla kutluyorum. Allah bu senenizi inşallah hayırla tamamına erdirsin. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum alınlarınızdan öpüyor, hayırlı günler diliyorum.” sözlerine yer verdi.

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ HAYIRLI, UĞURLU VE BAŞARILI GEÇMESİNİ DİLİYORUM

       Balıkesir Valisi Mustafa YAMAN, konuşmalarında, “Bir eğitim-öğretim yılına daha başlıyor olmanın sevincini ve heyecanını beraberce yaşıyoruz.

      Biliyoruz ki milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Çünkü iyi yetişmiş ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir. Bunun için; idare, öğretmen, veli ve öğrenci koordinasyonunu en güzel şekilde tesis ederek çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitimini gerçekleştirmek için hep beraber gayret edeceğiz. Bilindiği üzere hükümetimiz bütçedeki en fazla ödeneği eğitim-öğretim için ayırmaktadır. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz ve hayırseverlerimiz de önemli katkılar sağlamaktadır. Yine İlçe Belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız ve kurumlarımızın destekleri devam etmektedir. Ben huzurlarınızda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız, Hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimiz, Kaymakamlıklarımız, Kamu Kurumları ve değerli hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilere ve ailelerine yeni eğitim öğretim yılının hayırlı, uğurlu ve başarılı geçmesini diliyor saygılar sunuyorum.” sözlerine yer verdi.

       Program öğrencilerin şiir okumasının ardından 8. Sınıf öğrencileri 5. Sınıfa başlayan öğrencilerine çiçek verdi.Daha sonra protokol mensupları BALPAŞ İmam Hatip Ortaokulu Z Kütüphanesini gezdi. Buradan 8/C ve 5/A sınıflarına geçilerek öğrencilerle bir süre sohbet edildi ve okul kitapları dağıtımı gerçekleştirildi.

        Toplu fotoğraf çekiminin ardından BALPAŞ İmam Hatip Ortaokulu´nda gerçekleştirilen "İlköğretim Haftası" kutlama programı sona erdi. 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Kasaplar Mahallesi Sındırgı Caddesi No 1/A Altıeylül / BALIKESİR - 0 266 277 10 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.