BALIKESİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

   2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Balıkesir "İlköğretim Haftası" Kutlama Programı  Karesi Atatürk İlkokulunun bahçesinde gerçekleştirildi.  
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

     2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Balıkesir İlköğretim Haftası Kutlama Programı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker tarafından Atatürk Anıtı´na konuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşımızın söylenmesiyle Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

     Çelenk sunma töreninin ardından 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı “İlköğretim Haftası” kutlama programı Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,  Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, daire amirleri, okul müdürleri,  öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla 19 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 14.00’ da Karesi Atatürk İlkokulunun bahçesinde gerçekleştirildi.

     Tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yeni eğitim- öğretim yılına ilişkin mesajı okundu. 

     Program, Karesi Atatürk İlkokulu Müdürü Cemil konuşmaları ile devam etti.

BALIKESİR,817 OKULDA 180 BİN ÖĞRENCİ VE 14 BİN ÖĞRETMENİMİZLE YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA MERHABA DEDİ 

     İl Milli Eğitim Müdürümüz Şahan Çöker konuşmalarına, ”Balıkesir, 817 okulda 180 bin öğrenci ve 14 bin öğretmenimizle yeni bir eğitim öğretim yılına merhaba diyor.  12 bin öğrencimiz de 1. Sınıfa başlıyor.” sözleriyle başladı.

   Tarihimizin ünlü düşünürlerinden İbn-i Haldun’un 3 eğiticiden bahsettiğine değinerek “Bunların birincisi, anne-babadır. Çocuklarını eğitir. İkincisi, öğretmendir. Çocukları ve gençleri eğitir. Üçüncüsü ise, devlet başkanıdır. Milletini eğitir.” İfadelerine yer vererek “Biz eğitim camiası olarak tam bu arada yani çocuğun kökü, özü olan ailesiyle, devlet arasındaki eğitim ve öğretim işlerini yapan bir camiayız. 15 Temmuz tarihinde yaşadıklarımız gösterdi ki bizlerin yani eğitim camiasının da kendisiyle yüzleşme vakti gelmiştir.  Çünkü bu alanda bırakacağımız her türlü boşluğun karşılığı ülkemize, memleketimize tehlike olarak dönmektedir. Bu bilinçle ben ve çalışma arkadaşlarım daha dikkatli olacağımıza daha dikkatli olacağımıza daha çok çalışacağımıza aziz millerimize söz vermek zorundayız.” dedi.

    Değerler eğitiminin önemine de değinen İl Milli Eğitim Müdürümüz Şahan Çöker, iki aydır BENGİ isimli proje ile eğitim camiamıza bu yıl yeni bir yaklaşım sunulacağını da belirterek “Biz yalnızca başarılı çocuklar istemiyoruz. Biz değerlerine bağlı bununla beraber vatanını, milletini, atasını, annesini, babasını seven ve bununla beraber mutlu çocuklar yetiştirmeye çalışacağız.” sözlerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EĞİTİMİN YANINDA

    Bizler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman okullarımızın, velilerimizin, öğretmen ve öğrencilerimizin yanındayız. İmkânlarımız ölçüsünde eğitim öğretim hizmetleri ile ilgili problemlerin çözülmesinde ve eğitim öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesinde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın hizmetinde bulunmaktan onur duyarız” dedi.

     Eğitimin hükümet için önemine dikkat çekerek, “Türkiye büyümeye devam ediyor ve eğitime verilen önem her geçen gün artıyor.” ifadesine yer verdi.

     Türkiye’de eğitim seviyesinin her geçen gün arttığını ve eğitim kalitesinin yükseldiğini söyleyen Başkan Uğur, “Hepimiz Biliyoruz ki ülkemiz eğitiminde; Gerek fiziki ve teknolojik altyapı, gerekse eğitime erişim ve eğitim kalitesindeki gelişme aşikârdır. Okul sayımız, derslik sayısı, okullaşma oranı, eğitim teknolojileri ve daha birçok göstergede Milli Eğitim Bakanlığımızın yıllara göre gelişim seyri açık ve nettir. Değerli Velilerimiz; Çocuklarımızdan, ilgimizi ve sevgimizi esirgememiz gerekiyor. Bütün güzelliklerin, mutlulukların, başarıların eğitimle mümkün olduğu gibi; Esasen tüm problemlerin temelinde de eğitimsizlik yatmaktadır. Bu gerçekten hareketle, çocuklarımızın eğitim öğretimine gereken özeni göstermeliyiz. Gelecek, ancak bu şekilde daha güzel olacaktır. Kıymetli Öğretmenlerimiz; Biliyoruz ki gelecek sizin eseriniz olacaktır. Sizin eserinize paha biçilemez. Çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, geleceğe güvenle yürüyecek nesiller yetiştirmek sizlerin maharetine muhtaçtır. İnanıyoruz ki, iyi yetişmiş insan kaynağı ile Ülkemizin küresel rekabette yerini alması sizlerin sayesinde olacaktır” şeklinde konuştu.

     Törende yaptığı konuşmasında, 2016 - 2017 eğitim-öğretim yılına ´merhaba´ demenin  mutluluğunu yaşadıklarını belirten Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "2016-2017 eğitim- öğretim yılının açılışı için bir aradayız. Sözlerime hain kalkışmanın olduğu demokrasimize, cumhuriyetimize darbe vurulmaya çalışılan 15 Temmuz´u hatırlatarak başlamak istiyorum. 15 Temmuz gecesinde bir takım hainler bu ülkenin önünü kesmek, hızını kesmek için demokrasimize, cumhuriyetimize halel getirmek için bu ülkenin güzel insanlarını mutluluğunun önüne geçmek için hain bir kalkışmada bulundular." dedi.

DEMOKRASİNİN, CUMHURİYETİN FAZİLETLERİNİ ÖĞRETELİM

    Kendilerini mesleklerine adamış, büyük fedakârlıklarla görev yapan öğretmenlere büyük görev düştüğünü ifade eden Vali Yazıcı, "Çok kıymetli öğretmen arkadaşlarımız, buradan çıkaracağımız en büyük sonuç şu; daha çok çalışmamız gerekiyor. Gençliği genç nesli çocuklarımıza emanet edeceğimiz cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz bu çocuklarımızı daha iyi hazırlamamız gerekiyor. Bu vesileyle öğretmen arkadaşlarımızdan ricam şudur: Geçen yıllarda büyük emek sarf ettiniz, güzel sonuçlar aldınız, insanları anne babaları mutlu ettiniz. 15 Temmuz´da yaşadığımız bu hain olaydan sonra daha fazla gayret göstererek ülkemizi hatırı sayılır, sözü geçen ülkeler arasına çıkarmamız için biraz daha özverili çalışmanızı bekliyorum. Ben bir daha demokrasimize karşı böyle bir kalkışmanın olmaması için de öğretmenlerimizden çocuklarımıza demokrasinin, cumhuriyetin erdem ve faziletlerini özümsetmesini bekliyorum. Bunun dışındaki yönetim şekillerinin bu ülke insanına layık olmadığını bu küçük yaştaki çocuklarımıza öğretilmesi ,özümsetilmesi kalplerine adeta nakşedilmesini bekliyorum.  "dedi.

HEP BİRLİKTE DAHA HIZLI YÜKSELMEMİZ GEREKİYOR

     Konuşmasında öğrencilere de seslenen Vali Yazıcı, "Yaşadığımız bu kötü olay gösterdi ki ne yazık ki bizim bizden başka dostumuz yok. Bu ülke kendi gücüyle bileğinin hakkıyla kendi emeğiyle kendi beyni ve bilgisiyle yukarı çıkmaya devam edecek. Bu ülkeyi sizlere teslim edeceğiz. Sizin de her zamankinden biraz daha fazla çalışmanız gerekiyor. Atalarımızın dünyaya hükmettiği pozisyona gelebilmek için hep birlikte daha hızlı yükselmemiz, yürümemiz gerekiyor."dedi.

HERKES ŞAHİT OLACAKTIR

     Eğitim kurumlarına katkılarının yeni eğitim-öğretim yılında da devam edeceğini belirten Vali Yazıcı," Bu duygu ve düşüncelerle eğitime göstereceğimiz ilgi ve alakayı zaman içerisinde herkesin şahit olacağı çeşitli çalışmalarla sürdüreceğimizi ifade ederek 2016-2017 eğitim öğretim sezonunun başta velilerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm Balıkesirlilere hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

     Program öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının, şiir ve özlü sözleri okumalarının ardından halk oyunları gösterisi ile Atatürk İlkokulu Ritim Grubunun gösterileri ile devam etti.

     Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile diğer protokol üyeleri 2015-2016 eğitim öğretim yılında sosyal, sportif alanda başarı gösteren öğrencilere hediyeler verdi.

    15 Temmuz darbe kalkışmasındaki demokrasi mücadelesinin ana tema olarak belirlendiği ve Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirilen "İlköğretim Haftası" kutlama programının ardından Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile diğer protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere başarılar diledi ve öğrencilerle birlikte 15 Temmuz darbe girişimi konulu hazırlanan video izlendi.

20-09-2016  20-09-2016

20-09-2016  20-09-2016

20-09-2016  20-09-2016

20-09-2016

Kasaplar Mahallesi Sındırgı Caddesi No 1/A Altıeylül / BALIKESİR - 0 266 277 10 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.