BALIKESİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

  2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı "İlköğretim Haftası" Kutlama Programı  Altıeylül Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda gerçekleştirildi.  
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

   2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Balıkesir İlköğretim Haftası Kutlama Programı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü saat 08.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız tarafından Atatürk Anıtı´na konuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşımızın söylenmesiyle Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

     Çelenk sunma töreninin ardından 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı “İlköğretim Haftası” kutlama programı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,  Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, daire amirleri, okul müdürleri,  öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla 18 Eylül 2017 Pazartesi günü saat 09.30’ da Altıeylül Mehmet Akif Ersoy İlkokulu´nda gerçekleştirildi.

     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Altıeylül Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Nihat Gürgen’in konuşmaları ile devam etti.

BALIKESİR, 834 OKULUMUZDA, 184.366 ÖĞRENCİMİZ VE 15.099 ÖĞRETMENİMİZLE YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA MERHABA DEDİ

      İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız konuşmalarına, ”İl genelinde 834 okulumuzda, 184.366 öğrencimiz ve 15.099 öğretmenimizle birlikte 2017-2018 eğitim-öğretim yılına başlayacak olmanın gururunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere değerli öğretmenlerimize, tüm eğitim camiamıza ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” sözleriyle başladı.

EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR

     En önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu vurgulayarak, “Balıkesir İl MEM olarak; bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğunun bilinciyle temel eğitimden orta öğretime, mesleki eğitimden yaygın eğitime kadar çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için tüm imkânlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız.” dedi.

İLİMİZDE BENGİ SEVDASI YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA DA DEVAM EDECEK

     İlimizde adeta bir sevdaya dönüşen BENGİ Projesinin önemine de değinen İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız, “Sayın Valimizin himayelerinde başlatılan ve ilimizde bir sevdaya dönüşen BENGİ Projesi başta olmak üzere diğer eğitim projelerimiz ile başarılı çalışmalarımızı 2017-2018 eğitim öğretim yılında da var gücümüzle sürdüreceğiz.” dedi. 

 YARINLARIMIZI SİZLER YAPILANDIRACAKSINIZ

   “Işığı ve yüreğindeki coşkusuyla etrafa neşe saçan sevgili öğrenciler“ sözleriyle öğrencilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Bizim de hikâyemiz bu sıralarda başladı… Bizim anılarımızı süsleyen okul yılları, sizin için bembeyaz bir sayfa... En güzel başlangıçlar için ziller çalacak, sizler derslere koşacaksınız bir bir… Okuyan, araştıran, sorgulayan ve her durumda bilgiye ulaşmanın yollarını arayan bireyler olmanız, en büyük arzumuzdur. Sizler ne kadar donanımlı, ne kadar aydınlık yetiştirilirseniz, ülkemizin ve milletimizin geleceği o derece sağlam ve aydınlık olacaktır. Geleceği sizlerin yapılandıracağına, sizler sayesinde yarınlarımızın bu günümüzden çok daha güzel olacağına yürekten inanıyor; yeni eğitim-öğretim yılında hepinize başarılar diliyorum.” sözlerine yer verdi.

EVLATLARINIZA, AZİZ VATANIMIZI YÜCELTMEYİ ÖĞRETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

      Velilerimize de “Saygıdeğer veliler” sözleriyle hitap eden Müdürümüz, “Bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu ve onlar için çok büyük fedakârlık yaptığınızı biliyoruz. Evlatlarınıza, asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayı; aziz vatanımızı yüceltmeyi öğretmek için çok çalıştığımızı biliniz. Bu kutlu yolda yükümüzü paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi. 

BALIKESİR’İ EĞİTİM ÖĞRETİM FAALİYETLERİNDE ÜST SIRALARA TAŞIYACAĞINIZA YÜREKTEN  İNANIYORUM

     “Geleceğimizin mimarı kıymetli meslektaşlarım” sözleriyle de öğretmenlerimize seslenen İl Milli Eğitim Müdürümüz, “Balıkesir’imizi eğitim-öğretim faaliyetlerinde üst sıralara taşıma yolundaki gayretlerimize bu yıl da gereken desteği sağlayacağınıza yürekten inanıyor; fedakârlıklarınız için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerinin ardından ‘İlköğretim Haftası’nı kutlayarak, “Büyük bir inanç ve özveriyle öğretmenlik mesleğini icra eden istikbalimizin mimarı kıymetli öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz ve saygıdeğer velilerimizle birlikte 2017-2018 eğitim öğretim yılının ülkemize, Balıkesir’imize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyor saygılar sunuyorum.” sözleriyle konuşmalarını tamamladı.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EĞİTİMİN YANINDA

      Yeni umutlarla, yeni heyecanlarla başlayan 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının Balıkesir’e ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İlkokul eğitiminin önemine vurgu yaptığı konuşmalarında, “Son dönemde eğitimde kurulan güçlü altyapı ve sağlanmış olan farkındalık sayesinde tüm ailelerimizin çocuklarına mümkün olan en iyi eğitimi vermenin çabası içinde olduğuna inanıyoruz. Bizlerin kaybedecek bir tane evladı bile olmamalıdır. Muhakkak ki anlayan,  kazanan ve kucaklayan bir eğitim anlayışını daha çok yaygınlaştırarak daha güzel sonuçlar elde edeceğiz. Türkiye genelinde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 28’den 17’ye düşmüş. Tüm bu göstergeler Türkiye’nin büyük geleceğinin işaretidir. Şüphesiz Türkiye’mizin Hedeflerine Ulaşması ve Muasır Medeniyetler Seviyesinin üzerine çıkması eğitimle mümkün olacaktır.” dedi.

     Büyükşehir Belediyesi’nin 712 okulda 15 bin top dağıtarak 151 bin 609 öğrenciye dokunduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, “Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak Balıkesir il genelinde 712 okulda yaklaşık 15 bin top dağıtarak 151,609 öğrencimize dokunduk. Ayrıca ‘İmkan bizden, oynamak sizden’ sloganıyla başlattığımız Mahalle Ligi turnuvasına çocuklarımızın ilgisi her geçen gün artmaya devam ediyor. 20 Bin öğrencimiz mahalle ligi turnuvasına katıldı. Çocuklarımız bu projeyle hem keyifle futbol oynuyor, hem arkadaşlık ilişkileri ve iletişimleri gelişiyor. Yine Ali Fuat Başgil’in ‘Gençlerle Baş başa’ kitabını Valiliğimiz ile işbirliği yaparak 100 Bin adet kitabı öğrencilerimize hediye ettik. Bunun yanında özel eğitim kurumlarımızın donatım ihtiyacına yardımcı olduk. Tabi bu çalışmalar sadece Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar. Aynı şekilde ilçe belediyeleri de okullarımız ve öğrencilerimiz için çalışma yapmaktalar.” sözlerine yer verdi.

YENİ BİR DÖNEME BAŞLADIK

     Altıeylül Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da, 8 ay boyunca herkesin mutlu olacağı, hayatın kilometre taşlarında çok önemli yer edecek bir döneme başladıklarını söyledi.

     Öğretmenlere ve öğrencilere seslenen Vali Yazıcı, şunları ifade etti: "Velilerimiz burada. Velilerimizin en kıymetli varlıkları bugün itibarıyla sizlere emanet. Bu emanete layıkıyla sahip çıkacağınızdan eminim. Bu emanetleri hem akademik anlamda doldurarak hem milli ve manevi anlamda doldurarak ülkemizi geleceğimizi teslim edeceğiz. Derslerle birlikte hayat devam edecek. Öğrencilerim, vali amcanız olarak sizden bir şey istiyorum: Herkes ama herkes mutlaka kitap okumalı. Bu alışkanlık bu yaşlarda kazanılmalı. Bu alışkanlığın kazanılmasında velilere de büyük iş düşüyor. Siz de kitap okuyarak destek olun. El birliğiyle tüm kurum ve kuruluşlarla BENGİ Projesi adı altında başlattığımız kampanyayla yolumuza devam edelim. Sevgili öğretmenler nice Mehmet Akif’lerin yetiştiği bir okul olsun bu okul. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun." dedi.

HERKES ŞAHİT OLACAKTIR

     Eğitim kurumlarına katkılarının yeni eğitim-öğretim yılında da devam edeceğini belirten Vali Yazıcı," Bu duygu ve düşüncelerle eğitime göstereceğimiz ilgi ve alakayı zaman içerisinde herkesin şahit olacağı çeşitli çalışmalarla sürdüreceğimizi ifade ederek 2017-2018 eğitim öğretim sezonunun başta velilerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm Balıkesirlilere hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

        Program, öğrencilerin şiirlerini okumalarının ardından Altıeylül Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerine çiçek vermesi ile devam etti. 

15 TEMMUZ VURGUSU

     Altıeylül Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda gerçekleştirilen "İlköğretim Haftası" kutlama programının ardından Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile diğer protokol üyeleri sınıfları gezerek öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, öğrencilere ders kitapları ile 15 Temmuz´da yaşananları anlatan bir kitapçık dağıtarak, öğrencilerden çok çalışmalarını istedi.

18-09-2017  18-09-2017

18-09-2017  18-09-2017

18-09-2017  18-09-2017

18-09-2017  18-09-2017

18-09-2017  18-09-2017

18-09-2017  18-09-2017

18-09-2017  18-09-2017

18-09-2017  18-09-2017

18-09-2017  18-09-2017

18-09-2017  18-09-2017

18-09-2017  18-09-2017

Kasaplar Mahallesi Sındırgı Caddesi No 1/A Altıeylül / BALIKESİR - 0 266 277 10 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.