10 ana başlıkta ve 44 saat olarak verilen eğitimlerle aile yapısını olası risklere karşı daha korunaklı hâle getirmenin hedeflendiği Aile Okulu Projesi kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan personelimiz ile "Çatışma ve stres yönetimi" dersinde aile içinde sorunlarla başa çıkma gücünün artırılması, "Bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı" dersinde hem anne babaların hem çocukların sosyal hayatlarını etkilemeden gerçek yaşamda güvenli bir şeklide nasıl çevrim içi olabilecekleri, "Bağımlılıkla mücadele" dersinde zararlı alışkanlıklarla başa çıkabilmek, bedenen ve ruhen sağlıklı bir yaşam sürmek, "Sosyal duygusal beceri gelişimi" dersinde verilen bilgilerle çocukların kendi aralarındaki ve ebeveynleriyle ilişkisinin derinleştirilmesi ve güçlendirilmesi, "Akran ilişkileri" dersinde, çocukların kendi yaşıtlarıyla iletişiminin kolaylaştırılması, "Ahlaki gelişim" derslerinde, maneviyatın pekiştirilmesi, "Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteler" dersinde ise daha sağlıklı bir aile yapısına katkı sağlamak için yapılması gerekenler sunumlar ve etkinlikler ile işleniyor.
Farklı Alanlardaki Derslerle Ailelerimizi Destekliyoruz
Millî Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede aile okulunun ilimizde farklı alanlarda uygulandığını belirterek "Sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi ve etkili iletişim, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre, ilk yardım gibi farklı konulardaki eğitimlerle ailelerimiz çok yönlü olarak destekleniyor. On farklı dalda süren eğitimler, farklı konuların eklenmesiyle on dört farklı başlıkta devam ediyor. "Aile Okulu Projesi" kapsamındaki verilen eğitime katılan ailelerimizden olumlu dönütler alıyoruz. Eğitim süreci sonunda çocuklarıyla iletişimlerinin güçlendiğini, birçok süreçte çocuklarını çok boyutlu olarak nasıl desteklemeleri gerektiğini öğrendiklerini ifade ederek memnuniyetlerini dile getiriyorlar." dedi.
Özellikle kültürel değerler, ahlak değerleri, aile içindeki sosyal gelişim, psikolojik gelişimlerle ilgili farkındalıkla ilgili çok önemli bir kazanım elde edildiğini belirten Müdürümüz "Ailelerimizi ne kadar güçlü kılabilirsek eğitim sisteminin içinde olan çocuklarımız da o kadar destek mekanizmalarına sahip olmuş olacaklar çünkü eğitim sadece okul içinde gerçekleşen bir süreç değil. Okul dışı faktörleri ve özellikle aile içindeki faktörler olan eğitim seviyesine, iletişim düzeyine oldukça bağımlı olan bir süreç." ifadelerini kullandı.
"Bir anne değişirse dünya değişir." sözüne vurgu yaparak kişiliğin oluşmasının anne ile olan bir şey olduğunu belirten Müdürümüz Ali Tatlı, "Çocuk anneyle ne kadar etkileşim ve ne kadar engelsiz bir iletişim içerisinde ise çocuğun kişilik gelişimi o denli güçlü olacaktır. Çocuklardaki her türlü gelişim ebeveyn ve çocuk ilişkisinin güçlü olduğu ortamlarda sağlıklı olur. Bu durum aynı zamanda çocuklarımızın akademik gelişimine de yansır." dedi.