BALIKESİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Bakan Yardımcımız Sayın Ömer Faruk Yelkenci Yöneticilerimizle Buluştu

Millî Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Ömer Faruk Yelkenci; ilimizi ziyaret ederek eğitim öğretime dair Bakanlığımızın politikalarının Balıkesir'de sahaya yansımalarını, İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı'nın katılımıyla il ve ilçe yöneticilerimizle birlikte değerlendirdi.
Bakan Yardımcımız Sayın Ömer Faruk Yelkenci Yöneticilerimizle Buluştu

Toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı, Eğitim Müfettişleri Başkanı Seyfettin Cevval, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve 20 İlçe Millî Eğitim Müdürü katılım sağladı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na teşrif eden Millî Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Ömer Faruk Yelkenci, beceri temelli müfredatın öneminin altını çizerken yeni müfredatın milli ve manevi değerlerimizle bilimi bir araya getireceğini belirtti.

Konuşmalarına devam eden Bakan Yardımcımız Sayın Yelkenci, "Öğrencilerimizi eğitimin merkezine alarak bütüncül gelişimlerini desteklemek istiyoruz. Bu bağlamda; bilişsel, sosyal, fiziksel ve manevi gelişimlerini önemsiyoruz. Birinin ihmal edildiği noktada çocuklarımızın eksik kalacağı gerçeğini ortaya koyarak çalışmalarımıza yürütüyoruz. Eğitim öğretim yılının başlangıcıyla beraber bazı projelerimizi paylaşarak okullarımızda uygulamalarının başlamasını istedik. Bunlardan biri 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi.' Dil bizim asıl memleketimizdir. Dil insanın vatanıdır. Dilden uzaklaşan kendinden uzaklaşır. Bu proje, Türkçemizi merkeze almakla ilgili bir adımdı. Biliyoruz ki çocuklarımızın bütün alanları başarabilmesi için dilimizi iyi bilmeye ve iyi kullanmaya ihtiyaç var. Bu anlamda 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ni, sözlük okuma eylemini merkeze alarak klasik metinlerimizi öğretmek maksadıyla da onların ezberlenmesi, analiz edilmesi ve son olarak sözlük üretme çalışmasıyla devam eden bir proje olarak sürdürüyoruz."dedi.

Eğitimde "beceri örgüsü" vurgusu yapan Bakan Yardımcımız toplantıda, şunları kaydetti: "Teknoloji bir araçtır. Biz o araçları kullanarak öğrencilerimizin üretmesini istiyoruz. Ülkemizin, milletimizin ve devletimizin faydasına, çeşitli alanlarda araçları üretmelerini sağlayacak altyapıyı oluşturuyoruz. Bu süreç beceri temelli değil, beceri örgüsü temellidir. 'Beceri örgüsü' derken, birçok becerinin bir arada kullanılmasını kastediyoruz. Beceri örgüsü, beceriyi değerlerle beraber çocuklarımıza kazandırmayı sağlıyor."

Eğitimin özel yaklaşımlar gerektiren bir alan olduğunu ifade eden Bakan Yardımcımız Sayın Ömer Faruk Yelkenci, "Eğitime dair bir bakış açımız yoksa eğitime dair bir şey üretme ihtimalimiz yok olur. İlköğretimde fiziksel etkinliklerle güne başlama,  öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler, geleneksel çocuk oyunlarının okul bahçelerinde oynanması, velilerin randevu ile okulu ziyaret edebilmesi gibi düzenlemeler eğitim öğretim süreçlerini disipline eden bir yaklaşımdır." vurgusu yaptı.

İl ve ilçe yöneticilerimizin eğitim öğretime dair görüş, öneri ve isteklerini dile getirmesinin ardından toplantı sona erdi.

21-02-202421-02-202421-02-202421-02-202421-02-202421-02-202421-02-202421-02-2024

 

Kasaplar Mahallesi Sındırgı Caddesi No 1/A Altıeylül / BALIKESİR - 0 266 277 10 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.