Balıkesir GMKA hizmet binasında yapılan imza törenine GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek, İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fahri Acar katıldı.
İmza töreni öncesi yaptığı konuşmada endüstri 4.0 teknolojisinin bugün her alanda birinci derecede önem arz ettiğine vurgu yapan GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek, projeye destek veren herkesi tebrik ederek hayırlı olması dileğinde bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız konuşmalarında, projenin hem öğretmenlerimize, hem ilimize hem de ülkemize hayırlı olmasını temennisinde bulundu. FATİH projesi ile okullarımızın akıllı tahtalarla zenginleştirildiğine değinerek, bu projeyle FATİH projesinin ilimizde daha etkin bir şekilde kullanımı sağlanmış olacağını belirtti. Bu anlamda, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na eğitim camiamıza vermiş olduğu destek dolayısıyla teşekkür etti.
Konuşmaların ardından hayırlı olması temennisiyle "Endüstri 4.0 Teknolojileriyle Zenginleştirilmiş Eğitim Ortamları" projesi imzalandı.
EĞİTİMDE ENDÜSTRİ 4.0 TEKNOLOJİ UYGULAMASI NEDİR?
Endüstri 4.0; temelde endüstri, teknoloji ve insan öğelerini bir araya getirerek üretim, istihdam, tasarım ve iş gücü niteliklerinin artırılmasını hedefleyen bir yaklaşım olarak ortaya çıkmıştır. Eğitimde endüstri 4.0 uygulamaları; e-öğrenme, kitlesel açık çevrimiçi dersler, mobil öğrenme gibi modellere çevrilerek çeşitlenmekte, 4.sanayi devriminin getirdiği hızlı ve zorunlu değişimle yaygınlaşmaktadır. Endüstri 4.0 Teknolojileriyle Zenginleştirilmiş Eğitim Ortamları” projesi ile eğitim kurumlarına FATİH projesi ile sağlanan büyük yatırımın ve altyapının daha etkili kullanılmasının sağlanması ve bilişim teknolojileri öğretmenlerinin alan yeterliklerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.
PROJE EĞİTİMLERİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA BAŞLAYACAK
Endüstri 4.0 Teknolojileriyle Zenginleştirilmiş Eğitim Ortamları” projesi ile Balıkesir´de devlet okullarında görevli 30 bilişim teknolojileri öğretmenine "Endüstri 4.0 Teknolojileri Eğitici Eğitimi" verilmesi planlanmaktadır. Bu eğitim ilimizde 2017-2018 eğitim öğretim yılında eylül ayı seminer döneminde uygulamaya koyulacak ve 1 yıl sürecek olan "Endüstri 4.0 Teknolojileriyle Zenginleştirilmiş Eğitim Ortamları" isimli yerel projenin ilk ayağını oluşturmakta ve gerçekleşmesi bu açıdan da önem arz etmekte olup “Endüstri 4.0 Teknolojileriyle Zenginleştirilmiş Eğitim Ortamları” proje eğitimi, günlük 7 saat olmak üzere 5 günde tamamlanacaktır. Öğretmenlerin alanlarındaki literatürü takip etmesini, bu yönde mesleki eğitim faaliyetleri ile becerilerini geliştirmesini öngören MEB kalite çerçevesi doğrultusunda seyreden proje kapsamında Endüstri 4.0’ın eğitimde kullanımına yönelik atölye çalışmaları düzenlenecektir.