MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ GIDA GÜVENLİĞİNİ ANALİZ YAPARAK ÖĞRENİYOR
352
19:24
07.06.2022

Karesi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi Alanı'nda öğrencilerimiz laboratuvarda analizler yaptırılarak gıda güvenliği eğitimi alıyor. Bu sayede öğrencilerimize teorik eğitimlerin yanı sıra mutfakta yemekler hazırlayıp mikrobiyolojik analizleriyle uygulama yapma imkânı sağlanıyor.

Karesi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi Alan Şefi Kadriye Kahraman, kalite kontrol eğitimi verilen öğrencilerin mezun olduklarında laboratuvar teknisyeni unvanı aldıklarını söyledi. Öğrencilerin üretim teknolojisi konusunda yapılan protokoller kapsamında uygulamalı iş başı eğitimler de aldıklarını belirten Kadriye Kahraman, "Tarladan sofraya diyorsunuz ya biz tarladan kaşığa diyoruz. Ham madde halinden ürünü alıp sizin sofranızdaki ürün hatta siz gıda zehirlenmesi yaşadığınız takdirde buna sebep olan gıdaların dahi son analizlerine kadar bunların kalite kontrolünü ve üretimini öğrencilerimiz burada öğrenebiliyorlar." diye konuştu. Kadriye Kahraman, öğrencilerin gıda laboratuvar teknisyeni, gıda üretim operatörü olabilmelerinin yanı sıra mezunlara iş yeri açma belgesinin verildiğini ifade etti.

Ailesinin gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgilendiğini anlatan 10'uncu sınıf öğrencisi ise çocukluğunda gıda zehirlenmesi geçirdiği için bu bölümü tercih ettiğini, laboratuvar ortamını sevdiğini dile getirerek "İnsanların sağlıklı ürünler yemesini istiyorum. İnsanların benim gibi besin zehirlenmesi yaşamasını istemiyorum." şeklinde konuştu.

 

 07-06-202207-06-202207-06-202207-06-2022

 

 

 

Yayın Tarihi: 07.06.2022