
Üst düzey yönetici Yaren Kandemir'in misafiri olan akademi öğretmenlerimiz, Balıkesir'in en çok tercih edilen yerel tatlarından olan Özerhisar Ayran'ın üretim tesisinde ayranın yapımı ile ilgili bilgi aldı. Fabrikanın gıda mühendisleri Hasret Utkan ve Ezgi Çay Demirkan tarafından tesis hakkında bilgiler alan akademi öğretmenlerimiz, hijyen kurallarına uyarak fabrikada küçük bir gezi gerçekleştirdi.
Yaren Kandemir "Babaannemin ve dedemin yıllar önce başlatmış olduğu üretimi, bugün teknolojinin de desteğiyle hızlandırıp Balıkesir'e ve Türkiye'ye ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özerhisar ayranı Balıkesir için bir imza. Herkesin de bildiği gibi işin sırrı mayamızda. Özerhisar ayranı içenler ilk başta ekşi diyorlar fakat daha sonra asıl ayranın bu olduğunu fark ediyorlar. Çünkü katkı maddesi, koruyucu vb. kullanmıyoruz. Doğallık en fazla önem verdiğimiz konuların başında. Soğuk zincir, hijyen ve üretim aşamalarının kontrolü önemli. Gıda sektörü geniş ve riskli bir sektör. O yüzden her aşama için ayrı özen gösteriyoruz. Balıkesir'in yerel ürünleri oldukça kaliteli. Talep de görüyor. Bu konu tüm Balıkesir üreticileri adına mutluluk verici. Son hızla üretimimize devam ediyoruz. Bizi ziyaret ettiğiniz için çok mutlu olduk. Tekrar bekleriz." dedi.
Akademide yer alan öğretmenlerimiz etkinlik süresince ikram edilen ayranlarla lezzetli bir etkinlik geçirdiklerini belirttiler. Hijyen kurallarına tam uyum, personelin tutumu ve güler yüzlü karşılama, akademi öğretmenlerimiz için etkinliği keyifli hale getirdi.
Şehir ve Kültür Akademisi kapsamında "Balıkesir'in Tatları: Ayran Fabrikası Ziyareti" faaliyetinin gerçekleşmesine katkı sunan Akademi Koordinatörü Hilal Şen'e, fabrika kapılarını öğretmenlerimize açarak ev sahipliği yapan Hisar Süt Ürünleri Yöneticisi Yaren Kandemir'e, öğretmenlerimize faaliyet boyunca bilgiler vererek rehberlik eden fabrika mühendislerinden Hasret Utkan ve Ezgi Çay Demirkan' a teşekkür ederiz.