BALIKESİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

STEM Protokolü İmzalandı

  Balıkesir Valiliği, Balıkesir Üniversitesi ve  İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında İlimiz genelindeki öğrencilerin 21.yy becerilerine sahip (yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme, karar verme, kişisel sorumluluk, öğrenmeyi öğrenme) bireyler olarak yetiştirmek ve ilimiz genelinde STEM eğitimini yaygınlaştırmak amacıyla Stem (Science, Tecnology, Engineering, Mathematics) protokolü imzalandı.
STEM Protokolü İmzalandı

   Valilik makamında gerçekleştirilen protokole Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve İl Millî Eğitim Müdürümüz Şahan Çöker imza attı.

EĞİTİM-ÖĞRETİM ADINA FARKLI BİR PROJE

   Eğitim öğretim adına farklı bir projeye imza attıklarını söyleyen Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte protokol imzalıyoruz. Başarıyı artırma adına yapacağımız bu proje eğitim camiası için son derece önemli olacak. Protokolün imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

EĞİTİM ALANINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

   İmzalanacak protokolün eğitim alanında işbirliği protokolü olduğunu ifade eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı,  Balıkesir´de eğitimin geliştirilmesi, eğitim kalitesinin yükseltilmesi, öğrenci başarısının daha üst seviyelere çekilmesi için bu işbirliğinin gerekli olduğuna dikkat çekti

KOORDİNELİ VE KOLEKTİF HAREKETLE YÜRÜTÜLMESİ GEREKİYOR

   Ortak projelerin yapılmasıyla Balıkesir´deki eğitim kalitesinin daha da artacağına inandığını söyleyen Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Çocuklarımızın daha iyi yetiştirilmesi için bu protokol hazırlanmıştır. Hangi alanda olursa olsun çalışmalarımızın koordineli, ortak akıl ve kolektif hareketle yürütülmesi gerekiyor. Bugün imzalayacağımız protokolde olduğu gibi kurumlar veya sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliği çok önemli. Balıkesir´imiz ve çocuklarımıza katkı sağlayacak bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

SORUYU ÖĞRETMEN DEĞİL, ÖĞRENCİ SORACAK 

   STEM Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. STEM modelinde öğrenciler, bir soruyu çözerken bu dört alana yönelik bilgi alacak. STEM modeli ile öğrenciler, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği aynı anda öğrenme fırsatı yakalayacak.  Öğrenciye, basmakalıp ders notları yerine hayatın içinde karşılaşabilecekleri sorunlarla başa çıkabilme yetisi kazandırılacak. STEM modelinde öğretmen, öğrencinin merakını uyandıracak biçimde konuları derinleştirecek. Soruyu öğretmen değil, öğrenci soracak. Öğrencinin amacı, TEOG ya da üniversite sınavını geçmek değil, hayata hazırlanmak olacak. STEM´in şimdiki sistemden farkı öğrencilerin dersleri uygulayarak öğrenmesi olarak belirtiliyor.

19 STEM EĞİTİM MERKEZİ KURULMASI HEDEFLENİYOR

   18 ilçe ve 1 merkez olmak üzere 19 STEM Eğitim Merkezi kurulması hedeflendiği projede, bu kapsamda öncelikle öğretmen eğitimlerinin verilerek "STEM Lider Öğretmenler"in yetiştirilmesi daha sonra ise STEM Merkezlerinde öğrenci ve öğretmenlere teorik ve uygulamalı "STEM Eğitimi" verilmesi planlanmaktadır.

   Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Şube Müdürü Yusuf Yalçın koordinatörlüğünde gerçekleşecek proje kapsamında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Prof. Dr. Canan Nakiboğlu, Prof. Dr. Hülya Gür, Yrd. Doç. Dr. Emin Korkusuz, Yrd. Doç. Dr. Niyazi Erdoğan, Ar. Gör. Mevhibe Kobak Demir, Fatih Projesi Eğitmeni Ümit Yel tarafından yürütülecektir.

 

23-01-2017  23-01-2017

Kasaplar Mahallesi Sındırgı Caddesi No 1/A Altıeylül / BALIKESİR - 0 266 277 10 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.