Toplantıya, Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, BAUN Mühendislik Fakültesi Mekatronik Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Sabri Bıçakçı katıldı.
“Üreten Nesil, Gelişen Toplum” Projesi çalışmalarını içeren sunumun ardından Balıkesir’de öğrencilerin çağı yakalamaları ve dünyada söz sahibi olmaları için kodlama ve robotik konularının önemine değinilen söyleşi programında, her daim ümitvar olduğumuz bilgili ve donanımlı gençlerimiz sayesinde yarınlarımızın daha güzel olacağı vurgusu yapıldı.
Öğrencilerle sohbet havasında geçen söyleşi programının ardından Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, BAUN Mühendislik Fakültesi Mekatronik Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Sabri Bıçakçı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız tarafından “Üreten Nesil, Gelişen Toplum” Projesi eğitim çalışmalarına katılan öğrencilere belgelerinin takdim edilmesinin ardından program sona erdi.
ÖĞRENCİLER HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR
Altıeylül İlçesindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm 28 ortaokulda eğitim gören 11-14 yaş arası 8352 öğrencinin teknolojik farkındalıklarını artırmak ve tüketici konumundan üretici konumuna geçebilmeleri için 3D Tasarım, kodlama ve robotik alanlarında onlara gerekli eğitimi ve ihtiyaç duyulan imkanları sağlamak amacıyla gerçekleştirilen “Üreten Nesil, Gelişen Toplum” Projesi, 2017 yılının bilişimde gelişim yılı olması sebebiyle eğitim ortamlarına kazandırılacak donanımlarla öğrencilerin bu teknolojik imkânlara ulaşması hedeflenmektedir. Proje ile öğrencilerimizin akademik başarılarını desteklemek, yeteneklerini keşfedecekleri yeni öğretim yöntemlerinde çocukların hayal etmeleri, hayal ettiklerini gerçeğe dönüştürmeleri ve tüketen bireylerden üreten bireyler haline gelmeleri için ortam oluşturmaktır. Bu kapsamda kurulacak atölye ve laboratuvarlarda yapılacak etkinlikler ile öğrencilerin mesleki yönlendirme ve mühendislik alanında hedef belirlemeleri kolaylaşacaktır.
28 farklı ortaokulda yapılan “Atölye çalışmaları” ile Bilişim Teknolojileri öğretmenleri rehberliğinde mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen çalışmalara 6 ve 7. Sınıfta öğrenim gören 1065 ortaokul öğrencisi, 57 idareci ve 83 öğretmen katılmış olup Altıeylül İlçesindeki tüm ortaokul öğrencilerine teknolojinin kullanımında tüketim boyutundan üretim boyutuna geçilmesi yönünde farkındalık oluşturma amaçlı atölye çalışmaları düzenlenmiştir. İlçede dezavantajlı kesimlerde yer alan iki okula Şehit Ömer Faruk Bol İmam Hatip Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda öğrencilere kodlama, robotik faaliyetleri ile 3D teknolojilerini kullanabilecekleri imkân sağlanmıştır. Yerelde belediye ile işbirliği halinde eğitimlerde ihtiyaç duyulan araçlar okullara kazandırılmış BAUN ile işbirliği halinde mühendislik bölümü öğrencilerinin teknik bilgi birikimlerini ortaokul öğrencilerine aktarmasını yoluyla, üniversite-okul akademik bilgi paylaşımını sürekli hale getirilmesine katkı sağlanmıştır. Ayrıca EBA, Kurum Web Siteleri, Yerel ve ulusal basın aracılığıyla projenin görünürlüğü sağlanmıştır.